عالم محضر خداست در محضر خدا گناه نکنیم

  • ۰
  • ۰

حساب و رحمت

 حضرت علی علیه السلام حساب و رزق را در جمیع آثار و شئون ، شبیه هم دانسته اند.

 از امیرالمؤمنین علیه السلام پرسیدند: چگونه با وجود کثرت مخلوقات خداوند از آنها حساب می کشد؟ حضرت فرمودند : همانطوری که با وجود کثرتشان ، آنها را روزی می دهد».

«پرسیدند: چگونه خداوند از آنها حساب می کشد و مردم خدا را نمی بینند؛ حضرت فرمود همانطوری که آنان را روزی می دهد و مردم خدا را نمی بینند».


 خداوند افاضه رحمت و وجود بر اساس قوابل و نیات مردم و طلب آنها می کند.
در آیات ۲۰ و ۱۹ از سوره نساء می فرماید :
« هر کس که رویه و مرامش این باشد که طالب دنیای عاجل و زودگذر باشد ، ما آن مقداری را از دنیا که بخواهیم نسبت به کسانی که بخواهیم می دهیم ، لیکن سپس به دنبال آن جهنم را برای او قرار داده ایم که به طور مذموم و مطرود به آتش آن می رسد ؛ و ملامت شده و دور افتاده در آن می سوزد.
وکسی که آخرت را طلب کند ، و کوشش کافی و وافی برای ورود به آن به جای آورد ، و از روی ایمان و ایقان باشد ، البته سعی و کوشش آنها در نزد خداوند مشکور است.
ما به تمام این افراد مدد و امداد می دهیم و قوه و نیرو می فرستیم چه این طائفه و چه آن طائفه را ؛ هر کدام را از عطا و فیض پروردگار تو تقویت می کنیم ؛ و البته فیض پروردگار تو از کسی منع نمی شود.»

یعنی هر کس هر چه بخواهد به مقدار و اندازه می دهیم ،در اعطاء و بخشش آن بخل و طمعی ندار یم ؛ کار ما افاضه رحمت و وجود بر اساس قوابل و نیات مردم و طلب آنان است ؛ هر کس آخرت بخواهد می دهیم ؛ و کسی که دنیا بخواهد میدهیم؛
 شما اگر تخم سیب در زمین کاشتید ، درخت سیب می دهد، محال است کسی تخم سیب زرد بکارد و درخت سیب سرخ بیرون آید.


  • ۹۵/۱۱/۲۷
  • عنایت عمادیان

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی